Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η ταινία "Καλά Χριστούγεννα" την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνη

Η ταινία "Καλά Χριστούγεννα" την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνη


http://www.dimitriskarras.com/2013/12/18.html

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 (Γενική Είσοδος 3€) στην προβολή της ταινίας Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noël).

Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία της συνάντησης των Γαλλικών, Γερμανικών και Βρετανικών στρατευμάτων στα Γαλοελβετικά σύνορα κατά την διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου. Οι στρατιώτες περιμένουν τα Χριστούγεννα καθηλωμένοι στα χαρακώματα μακριά από τις οικογένειές του όταν την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914 οι τρεις αρχηγοί των στρατευμάτων συμφωνούν από κοινού να κάνουν ανακωχή για να γιορτάσουν. Την επόμενη ημέρα όμως οι στρατιώτες αρνούνται να συνεχίσουν τον πόλεμο, προκαλώντας έτσι την οργή των διοικητών τους που τους κατηγορούν για προδότες.

Η ταινία είναι ιστορικό, πολεμικό δράμα, βγήκε το 2005 και διαρκεί 116 λεπτά. Γυρίσματα για την ταινία έκαναν στην Γαλλία, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ρουμανία και την Νορβηγία.



Το "Καλά Χριστούγεννα" μας θυμίζει ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στην ζωή και κυρίως αυτά που δένουν τους ανθρώπους ακόμη και σε περιόδους πολέμου, ακόμα και όταν μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Ακόμα, η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας τόσο στα Όσκαρ όσο και στις Χρυσές Σφαίρες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου