Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ





Με  την  επιστολή  μας  αυτή  και  μετά  από  πολλά  ατυχήματα  που  γίνονται  στο  σχολείο  μας,  κατά  την  ώρα  των  διαλειμμάτων  και  του  μαθήματος  της  φυσικής  αγωγής,  και  σε  συνέχεια  της  επιστολής  της  Δ/σης  του  σχολείου  μας  (25/5/2012  αρ. πρωτ:1147)  ζητάμε  να  προγραμματιστεί  άμεσα  η  κατασκευή  με  ειδικά  υλικά  του  προαύλιου  χώρου  του  σχολείου  μας. Ταυτόχρονα  χρειάζεται  να  τοποθετηθούν  ειδικά  προστατευτικά  στις  κολόνες  του  μπάσκετ  και  του  βόλλεϋ  και  να  γίνουν  οι  διαγραμμίσεις.
Με  την  ενέργεια  αυτή  θα  αυξηθεί  η  ασφάλεια  των  παιδιών  μας  και  θα  βελτιωθεί  η  δυνατότητα  για  αθλοπαιδιές  χωρίς  προβλήματα  και  ατυχήματα.
Είμαστε  στη  διάθεσή  σας  για  κάθε  διευκρίνιση.
Ευχαριστούμε  εκ  των  προτέρων.



      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καρανίκας  Απόστολος              Μάνεση- Κόντου  Ευαγγελία

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗ




    Περίπου 800 μαθητές του 1ου Λυκείου, του 1ου Γυμνασίου και του Εσπερινού Λυκείου και Γυμνασίου Παλλήνης θέτουν καθημερινώς σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, ακόμη και τη ζωή τους την ίδια, αφού είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν την Λεωφ. Μαραθώνος τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση από τα σχολεία τους.
   Επειδή η Λεωφ. Μαραθώνος είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, που συνδέει την Αθήνα με τις περιοχές Ραφήνας, Μαραθώνα και Ν. Μάκρης, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λεωφόρο έχουν την τάση να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, της τάξης των 80 και 100 χιλιομέτρων ακόμη, αγνοώντας ότι διέρχονται μέσα από κατοικημένη περιοχή. Τούτο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία επί της Λεωφ. Μαραθώνος δεν είναι σωστά ρυθμισμένα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να επιταχύνουν για να προλάβουν το πράσινο, αντί να κόβουν ταχύτητα, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει, καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την διέλευση των μαθητών από την Λεωφ. Μαραθώνος.
 
  Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012-2013 (11-9-2012) παραλίγο να θρηνήσουμε θύμα, αφού ένας μαθητής του 1ου Γυμνασίου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε για 7 ημέρες στο νοσοκομείο.
    Κατά την διάρκεια της τελευταίας οκταετίας τουλάχιστον, έχουν υποβληθεί πληθώρα αιτημάτων από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 1ου Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (κάμερες σήμανσης, μπάρες επί του πεζοδρομίου, πεζογέφυρα,  σχολικός  τροχονόμος κ.ά.), που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των μαθητών. Επιθυμούμε μάλιστα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. διευθυντές των σχολείων, καθώς και τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τις προσπάθειες που έχουν κάνει για τον σκοπό αυτό στο παρελθόν.
    Επειδή λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης της Λεωφ. Μαραθώνος, προτού θρηνήσουμε αθώα θύματα, ερωτούμε όλους τους συναρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, τροχαία): Τι μέτρα θα λάβετε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της Λεωφ. Μαραθώνος; Θα κατασκευαστεί επιτέλους η πεζογέφυρα; Θα τοποθετηθούν μπάρες ή κολονάκια στα πεζοδρόμια, ώστε να μην παρκάρουν οι οδηγοί, αναγκάζοντας τους μαθητές να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Λεωφόρου; Θα ρυθμισθεί το φανάρι των πεζών ώστε να παραμένει περισσότερη ώρα ανοικτό και να προλαβαίνουν να περνούν οι μαθητές; Θα  οριστεί  σχολικός  τροχονόμος;
   
   Περιμένουμε  επιτέλους  να ληφθεί κάποια θετική απόφαση προτού να είναι πολύ αργά.
   
                                                
                                    
    

                                               ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
                                ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
                                     ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ