Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς: Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς υψηλού ποιοτικού επιπέδου στο 1ο Λύκειο Παλλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 2 Μαρτίου πραγματοποιηθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, αποκλειστικά προς εκπαιδευτικούς, με θέμα : 
Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς: Αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών. Νέες προσεγγίσεις και προκλήσεις στη διδασκαλία.

Η  διοργάνωση του σεμιναρίου υποστηρίχθηκε από :
  •          Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  •          Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ
  •          Ένωση Γονέων Παλλήνης
  •          Ένωση Γονέων Γέρακα
  •          Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Παλλήνης
Εισηγήτρια ήταν η ειδικευμένη εκπαιδευτικός - ψυχολόγος Ελένη Λιβανίου, Επιστημονική Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας και υπεύθυνη της εκπαιδευτικής διαγνωστικής ομάδας για τα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς στην Διαγνωστική, Θεραπευτική και Ερευνητική Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης».
 Ένα μικρό - αλλά χαρακτηριστικό - δείγμα (video) από την παρουσίαση της Dr. Ελένης Λιβανίου.Η εισηγήτρια απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το σύνολο των εκπαιδευτικών, που την παρακολούθησαν μέχρι τέλους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι ερωτήσεις αλλά και οι προσωπικές εμπειρίες των εκπαιδευτικών που ακούστηκαν, ανέδειξαν έναν σημαντικό προβληματισμό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους καθ' ύλην αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου ευχαριστεί ιδιαίτερα την κυρία Λιβανίου για την αφιλοκερδή παρουσία της στην εκδήλωση, τους εκπροσώπους της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ, της Ένωσης Γονέων Παλλήνης, της Ένωσης Γονέων Γέρακα και την Διεύθυνση του 1ου Λυκείου Παλλήνης για την φιλοξενία της εκδήλωσης.
Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους στο σεμινάριο και για τά θερμά τους σχόλια.
Ειδική αναφορά και ευχαριστίες οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και από άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Μαραθώνας, Κάτω Σούλι, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ανθούσα, Γέρακας, Κορωπί).