Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Αρχαιρεσίες στις 21 Δεκέμβρη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Παλλήνης

Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Παλλήνης κ. Δ. Κοτρώνη και μαθητών εκπροσώπων του 15μελούς, συζητήθηκαν τα εξής θέματα :

Γενική Συνέλευση & διενέργεια εκλογών τον Δεκέμβρη (21) ταυτόχρονα με την ενημερωτική συνάντηση των Γονέων από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών τουΛυκείου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον Διευθυντή του 1ου Λυκείου κ. Β. Μπουντουβά. 


Ο κ. Κοτρώνης αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη έλλειψη βασικών σχολικών βιβλίων, θέμα με το οποίο συμφώνησαν και οι μαθητές που εκπροσωπούσαν το 15μελές.

Το νέο καταστατικό της Ένωσης Γονέων Παλλήνης σύντομα θα έχει επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο και θα πρέπει οι Σύλλογοι που έχουν εκκρεμότητα ως προς την εκπροσώπησή τους στα όργανα της Ένωσης, να προχωρήσουν σε εκλογικές διαδικασίες έγκαιρα.

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων συζητήθηκε και το θέμα του ορίου του 1/3 των ψηφισάντων, το οποίο εμείς δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε στις αρχαιρεσίες στις 8-2-2011. Αντί 93 γονέων που ήταν το ελάχιστο όριο, εψήφισαν μόλις 60. Επειδή δεν είμαστε το μοναδικό σχολείο και επειδή αυτό δεν θα μπορούσε να επιλυθεί παρά μόνο με επαναληπτικές εκλογές, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διενέργειά τους.

Ο Σύλλογος πρέπει να έχει εκπροσώπηση στο Β’θμιο όργανο (Ένωση) για όλες τις θέσεις που προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο.

Ακολουθεί η εκλογοαπολογιστική επιστολή προς τα μέλη του Συλλόγου μας. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα τους σταλεί και στο σπίτι, μαζί με την αίτηση για υποψηφιότητα, για τις θέσεις ευθύνης που προβλέπονται από το καταστατικό.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Παλλήνης

Αγαπητοί Γονείς,
            Από τις αρχαιρεσίες της 8ης Φεβρουαρίου 2011, προέκυψε το νέο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 15 Φεβρουαρίου 2011 με τις εξής αρμοδιότητες.
Πρόεδρος :  Ρίπης Κώστας,  Αντιπρόεδρος : Σχορετσανίτη Ζωή, Γραμματέας : Βαρέλη-Στεφανίδη Ζωή, Ταμίας: Μαντζάρα Ειρήνη,  Μέλη : Κόντου Ευαγγελία, Μπούρα Ζέφη,  Στύλιου- Μητσιάρα.
Οι ενέργειες του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αν και η μισή σχολική χρονιά είχε παρέλθει, ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές και στόχο είχαν την συνεργασία με όλους τους φορείς , για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των Παιδιών μας.
Σχολική χρονιά 2010-2011
·         Δημιουργία Ιστοσελίδας για την ενημέρωση των Γονέων & των Μαθητών μας, Ηttp://1lpallinisg.blogspot.com  και επικοινωνία στο e-mail : 1lpallinisg@gmail.com
·         Τακτική συνεργασία και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με το 15μελές συμβούλιο των Μαθητριών/ Μαθητών μας,
·         Επιστημονική εκδήλωση – σεμινάριο που αφορούσε σε εκπαιδευτικούς  με θέμα «μαθησιακές δυσκολίες» στις 2 Μαρτίου 2011. http://1lpallinisg.blogspot.com/2011/03/1.html
·         Συνδιοργάνωση του «αποκριάτικου πάρτυ»  των μαθητών 3ης Λυκείου στις  4 Μαρτίου 2011. http://1lpallinisg.blogspot.com/2011/03/1_05.html
·         Επιστημονική εκδήλωση για «τις ανάγκες της σχολικής ηλικίας και τον ρόλο της οικογένειας» στις 14 Μαρτίου 2011. http://1lpallinisg.blogspot.com/2011/03/1_18.html
·         Συνάντηση με την Διεύθυνση του Σχολείου μας στις 13 Απριλίου 2011.
·          Συμμετοχή στην εκδήλωση αποφοίτησης  του Λυκείου και προσφορά αναμνηστικής φωτογραφίας εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας. http://1lpallinisg.blogspot.com/2011/07/1.html
Σχολική χρονιά 2011-2012
·         Στις 8 Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαμε συνάντηση γνωριμίας όλων των μελών του Δ.Σ. του  Συλλόγου μας, με τον νέο Διευθυντή κ. Β. Μπουντουβά. Τα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν ολόκληρη την εκπαίδευση ετέθησαν και στην συνάντηση αυτή. Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά και κυρίως αρωγοί στα πολλά και δύσκολα που όλοι βλέπαμε πως έρχονται.
·          Ακολούθησε η  κατάληψη του Λυκείου, την οποία δεν δικαιολογήσαμε αλλά και ούτε τρέξαμε να κόψουμε αλυσίδες. Στις πολύ λεπτές ισορροπίες αυτών των δύσκολων ημερών είμαστε συνέχεια δίπλα στους μαθητές με διάλογο και προτάσεις. Δεν ακούσαμε τις Κασσάνδρες και επιμείναμε στον διάλογο σε πλήρη συνεργασία και  με τους καθηγητές του σχολείου. Είμαστε γονείς και έτσι πρέπει να μας θυμούνται από το θυελλώδες πέρασμα της εφηβείας τους. Δεν είμαστε αρχή καταστολής και η εκπαιδευτική προσέγγιση που ακολουθήσαμε βρήκε ανταπόκριση και την βλέπουμε πλέον καθημερινά στα μάτια των παιδιών.   
Ομόφωνα στο Δ.Σ. της 6ης Ιουνίου 2011, είχαμε αποφασίσει  να προχωρήσουμε σε νέες αρχαιρεσίες αν και η θητεία του ολοκληρώνεται με την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων συζητήθηκε και το θέμα του ορίου του 1/3 των ψηφισάντων, το οποίο εμείς δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε στις αρχαιρεσίες της 8ης – 2 - 2011. Αντί 93 γονέων που ήταν το ελάχιστο όριο, εψήφισαν μόλις 60. Επειδή δεν είμαστε το μοναδικό σχολείο και επειδή αυτό δεν  θα μπορούσε να επιλυθεί παρά μόνο με επαναληπτικές εκλογές, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διενέργειά τους. Ο Σύλλογος πρέπει να έχει εκπροσώπηση στο Β’θμιο όργανο (Ένωση) για όλες τις θέσεις που προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο.
Στη Γ.Σ. της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2011 θα σας δώσουμε όσες επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις χρειάζεστε, ενώ θα θέλαμε να ακούσουμε και τις δικές σας σκέψεις για τα θέματα που σας απασχολούν. Όσοι ενδιαφέρονται για εκλογή στα όργανα του Συλλόγου μας (Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, Εκπρόσωποι στην 'Ενωση Γονέων Παλλήνης) θα πρέπει να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τότε.
Τ/Φ επικοινωνίας για δήλωση υποψηφιοτήτων : Κ. Ρίπης (6946-271213), Ζωή Σχορετσανίτη (6945465602), Βαρελή Ζωή (6937560111), Μάγου Ειρήνη (6978495302), Μητσιάρα-Στύλιου Ντίνα (6973935878), Κόντου Ευαγγελία (6973-425019), Μπούρα Ζέφη (210-6032400),   
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Το ταμείο  του Συλλόγου παρουσιάζει την ακόλουθη εικόνα :
2010-2011
2011-2012
Αποθεματικό προηγούμενου Δ.Σ.

424,13
Αποθεματικό προηγούμενης Σχολικής χρονιάς

345,78
Συνδρομές μελών συλλόγου

470
Συνδρομές μελών συλλόγου

-
Έξοδα
548,35
ΣΥΝΟΛΟ
345,78
Λίγα λόγια για το σήμερα και τη συνέχεια :
Η ασφάλεια των Παιδιών μας κατά την μετάβαση & αποχώρησή τους από το Σχολείο ήταν και παραμένει ένα αγκάθι με την Λεωφόρο Μαραθώνος δίπλα σε 3 εκπαιδευτήρια.
 Η ταχύτητα που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα είναι πολύ μεγάλη και εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς οδικής σήμανσης, που να προειδοποιεί ότι υπάρχουν σχολεία, οι συνθήκες που δημιουργούνται, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις με αρμόδιους ώστε στα συγκεκριμένα σημεία να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των Μαθητών. Κυρίως όμως να τοποθετηθεί σήμανση προειδοποίησης  για ελάττωση της ταχύτητας λόγω προσέγγισης στα σχολικά συγκροτήματα και θα επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα για την κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Παλλήνης για την ασφάλεια των μαθητών.
Οι προσπάθειες προσέγγισης με επιστημονικές μεθόδους των δύσκολων θεμάτων που αντιμετωπίζει η σχολική εφηβική ηλικία από την πλευρά των παιδιών, των γονιών αλλά και του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος, ήταν το στοίχημα των εκδηλώσεων που υπογράψαμε μέχρι σήμερα και μαζί με εμάς και πολλοί Φορείς.
Αν κρίνει κανείς όμως από την συνολικά χαμηλή προσέλευση, όχι μόνο σε αυτές ειδικά τις εκδηλώσεις, θα αναρωτηθεί πως, είτε η λειτουργία των φορέων βρίσκεται σε ύφεση παρόμοια με την συνολική εικόνα που εμφανίζει η ελληνική κοινωνία στον καιρό του ΔΝΤ, είτε πως βρισκόμαστε σε μια περιοχή που τα θέματα που συζητήθηκαν δεν αφορούν ούτε την νεολαία μας ούτε και το γονεϊκό περιβάλλον.
Πολλές απαντήσεις και επεξηγήσεις θα μπορούσαν να δοθούν. Ο προβληματισμός όμως για την συνολική απάθεια της κοινωνίας που δεν κρύβεται πια και που τείνει να εισχωρήσει και στις Συλλογικότητες, δηλαδή στα πιο ενεργά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, θα πρέπει να μας προβληματίσει άμεσα.                         
Δική μας παράκληση :
Να συμμετέχετε ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες και να στελεχώσετε το Νέο Δ.Σ. με κέφι και δημιουργική διάθεση σε πείσμα των δύσκολών καιρών. Να βρίσκεστε κοντά στον Σύλλογο, να διαβάζετε τις Ανακοινώσεις που στέλνουμε με τα παιδιά και συμπληρωματικά να ενημερώνεστε και από την Ιστοσελίδα μας, όπου υπάρχει όλο το Αρχείο.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κώστας Ρίπης
Η Γραμματέας
Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη