Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Οι Διακρίσεις και οι Κοινωνικές Δραστηριότητες … συνεχίζονται!

Το 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης συνεχίζοντας την παράδοση χρόνων που το θέλει παρόν στις εξωδιδακτικές δραστηριότητες τόσο επιστημονικού όσο και κοινωνικού ενδιαφέροντος ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1. 1ο βραβείο απονεμήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) στους μαθητές της Β’ τάξης Καββαδά Δανάη, Κορδαλή Θεοδώρα και Βακαλόπουλο Αντώνη για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών «EUSO 2012-13» που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012 μεταξύ των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Ανατολικής Αττικής!
2. Οι μαθητές μας Καρβελάς Νικόλαος (Α τάξη), Φαλάρα Πινελόπη (Α’ τάξη), Φουσέκης Κων/νος (Α’ τάξη), Κορδαλή Θεοδώρα (Β’ τάξη), Σαμόλης Παναγής (Γ’ τάξη) και Φαλάρας Χρήστος (Γ’ τάξη) επέτυχαν στον 73ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και εξασφάλισαν έτσι την συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού «Ευκλείδης» το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.
3. Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας μας ενημέρωσε ότι ο μαθητής μας της Γ’ τάξης Φραντζέσκος Μπακατσιάς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι πήρε μέρος στο Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, κατέλαβε μαζί με τον συναθλητή του (μαθητή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών) στο μεν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την 7η θέση μεταξύ 108 σκαφών (στην κατηγορία ανδρών) και την 5η θέση (στην κατηγορία junior), στο δε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την 4η θέση μεταξύ 115 σκαφών.
4. Μαθητές της Β’ τάξης του τμήματος των Γαλλικών με την συμπαράσταση της καθηγήτριάς τους Κας Μπαραμπούτη Ιωάννας ενεργοποίησαν, κατά το διάστημα 10 Νοεμβρίου έως και 21 Δεκεμβρίου 2012 στο σχολείο μας, το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Διεθνούς φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make- A- Wish(Κάνε-μία-Ευχή). Τα έσοδα από την πώληση των αστεριών θα ενισχύσουν ελπίζουμε τον αγώνα λιγότερο τυχερών παιδιών που δίνουν αγώνα ζωής και δεν έχουν σύμμαχο το χρόνο.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας δίνει συγχαρητήρια σε όλους Μαθήτριες & Μαθητές, στην Διεύθυνση, στον Σύλλογο Διδασκόντων, στους καθηγητές που επιμελήθηκαν τις δραστηριότητες  και βάβαια στους Γονείς των Παιδιών που διακρίθηκαν.