Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Απολογισμός Δράσης 2ετίας 2012-14, Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Παλλήνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
 http://www.1lpallinisg.blogspot.com/ E-mail : 1lpallinisg@gmail.com                    
(Μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων του ΔήμουΠαλλήνης)
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΔΡΑΣΗΣ  ΔΙΕΤΙΑΣ   2012-2013  ΚΑΙ  2013-2014
Αγαπητοί Γονείς,                                                                                                                                                   Φέτος συμπληρώνονται 2 χρόνια εθελοντικής προσφοράς μας και θεωρούμε σωστό να αναφέρουμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε για το Σχολείο μας από τις 12/12/2012 που έγιναν οι εκλογές μέχρι σήμερα, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας και πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης, την Διεύθυνση τον Σύλλογο Διδασκόντων και το 15μελές Συμβούλιο των Μαθητών μας.
1.      Αναβάθμιση του προαυλίου χώρου (γήπεδο Μπάσκετ),
2.      Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στα πεζοδρόμια της Λ. Μαραθώνος,
3.   Επιχορήγηση των εισιτηρίων των μαθητών μας ώστε να πάρουν μέρος στο  9ο  Forum Pierre de Coubertin  που διεξήχθη στην Νορβηγία.
4.      Απολύμανση – Μυοκτονία, Αναγόμωση πυροσβεστήρων, Συντήρηση του καυστήρα.
5.      Εγκαινιάσαμε τη δράση «Αλληλεγγύη για παιδιά και γονείς» με σκοπό την στήριξη όλων με προσφορές και εκπτώσεις από τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. 
6.      Ασφαλίσαμε όλους τους μαθητές για ατύχημα.
7.      Μετά από διαμαρτυρία μας πετύχαμε να ξαναγίνονται οι παρελάσεις σε κάθε Δημοτική ενότητα και όχι στον χώρο της EXPO ως ενιαία. Να σημειώσουμε ότι ήμασταν ο μοναδικός Σύλλογος Γονέων που αντέδρασε.
8.      Συγκεντρώσαμε τρόφιμα με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες που υποσιτίζονται λόγω της  οικονομικής κρίσης.
9.      Σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου διοργανώσαμε ημερίδες για τον Αλκοολισμό – Ναρκωτικά και Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα και την Διαχείριση Άγχους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
10.  Εξασφαλίσαμε για το σχολείο μας μέσω χορηγιών δύο Η/Υ για την αναβάθμιση της διδασκαλίας στα μαθήματα  Πληροφορικής  και  Βιολογίας – Χημείας.
11.  Οργανώσαμε συνάντηση με τους γονείς στο Οινοποιείο Πέτρου με θέμα την κατάληψη του σχολείου μας στις 30/9/13 και πετύχαμε σε συνεργασία με τη διεύθυνση την επαναλειτουργία του σχεδόν αμέσως.
12.  Συμμετείχαμε στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών μας με τη διοργάνωση μπουφέ για γονείς και  μαθητές και την προσφορά αναμνηστικής φωτογραφίας. 
Στις προσπάθειές μας αυτές θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Γονείς που βοηθήσανε, τους Μαθητές μας, τον Δήμο Παλλήνης, την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την άψογη και παραγωγική συνεργασία μας. Προτρέπουμε ΟΛΟΥΣ τους ΓΟΝΕΙΣ να συμμετέχουν ενεργά στον ΝΕΟ Σύλλογο Γονέων γιατί αποχωρούν τα περισσότερα μέλη (λόγω αποφοίτησης των παιδιών τους).
Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα μας :   http://www.1lpallinisg.blogspot.com/

 TO  Δ.Σ.  ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Πρόεδρος: Καρανίκας Απόστολος, Αντιπρόεδρος: Στύλιου – Μητσιάρα Κωνσταντίνα Γραμματέας: Κόντου – Μάνεση Ευαγγελία,Ταμίας: Ζαχαροπούλου Μαρία,Μέλη: Αναστασιάδου Κλαούντια, Μεσσάρης Διονύσης,  Δημητρακάκης Στάθης.


Διαχείριση άγχους Στις Πανελλαδικές με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον



Για 2η χρονιά η οργάνωση  ημερίδας από τον Σύλλογο μας, είχε επιτυχία με μεγάλο ενδιαφέρον από τους Μαθητές μας και τους Γονείς τους.
Ο εισηγητής  ΔΡ . ΠΑΥΛΟΣ Ν.ΣΑΚΚΑΣ Νευρολόγος Ψυχίατρος αναπληρωτής Καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών για άλλη μια φορά ήταν ουσιαστικός και πρακτικός αναλύοντας και απαντώντας στα Παιδιά μας σε κάθε τους απορία.